הסדר חובות מול הבנקים
עורך דין להסדר חובות – המרכז הארצי לזכויות החייב בעלי ניסיון רב בייעוץ וייצוג חייבים
בשנים האחרונות לא מעט לקוחות מתמודדים אל מול סיטואציות ממש לא נעימות וקלות מול הבנקים, כאשר חלק לא קטן מהלקוחות עלול להגיע לכדי מצב של הסדר חובות מול הבנקים. הסדרים אלו נעשים לא רק בשל אי החזרה של הלוואות כאלו ואחרות, אלא בגין מספר מקרים שונים הדורשים לעיתים התייחסות מעט יותר רצינית מאשר שיחה קשה עם מנהל הסניף או הפקיד האחראי על התיק. לכן מקרים של אי יכולת כלכלית להתמודד אל מול חובות הבנקים או נושים שונים, מומלץ להיוועץ עם המרכז הארצי לזכויות החייב ובכך לקבל את כל הטיפים, הידיעות והדרכים המשפטיות והנכונות ביותר להתמודד במצבים שכאלו.
הסדר חובות מול הבנקים – ההסדרים העסקיים
גם הסדר חובות מול הבנקים נעשה על פי כל מקרה לגופו, כאשר הסדר חובות לאדם פרטי או לעסק יתנהלו בצורה שונה כמו הסדר חובות של לקוח פרטי לאי יכולת לשלם משכנתא. כאשר מדובר בהסדר חוב עבור בעלי עסקים, חשוב לזכור כי האפשרויות ה"לא משפטיות" יכולות להיות די גדולות, כל זאת תלוי בסדר גודל החברה וכמובן גודל ההלוואה.
שכן לקוחות גדולים בדרך כלל ייהנו ממנעד אשראי רחב, ובמקרים של צמצום האשראי עלולים לא מעט עסקים להפוך לחדלי פירעון. לכן גם רצון הבנק וגם רצונו של הלקוח הם להגיע להסדר חוב, אשר יוכל לא רק להיות משתלם לחייב אלא גם לבנק. עם זאת על החייב למצות את כל הזכויות והנכסים העומדים לרשותו לפני שהוא מגיע להסדר, ובכך לקבל פתרון משוכלל ואף משתלם יותר אל מול הבנקים.
הסדרי חובות אנשים של אנשים פרטיים
הסדר חובות מול הבנקים עבור לקוחות פרטיים עלול להתגלם בכמה דרכים, כאשר הראשונה שבהם היא אי החזרה משכנתא במשך חצי שנה, ואילו הדרך השכיחה לא פחות היא אי יכולת לפרוע הלוואות קטנות וגדולות. מקרים שכאלו ידרשו התערבות מיידית של עורך דין, גם על מנת למזער נזקים וגם בכדי לשמר רכוש. על כן פנייה אל המרכז הארצי לזכויות החייב, יוכל להבטיח לנו שלל פתרונות וכלים מעשיים.
הסדר חוב מול הבנק
לא מעט לקוחות בנקים עלולים למצוא עצמם באמצע הליך של הסדר חוב מול הבנק, כאשר הליך זה יכול לכלול מגוון רחב של הלוואות ולעיתים להיגרר מספר רב של שנים ולא תמיד להסתיים בהצלחה. הסיבות למקרים כאלו הינן רבות, החל מהתנהלות כלכלית שגויה ועד למשברים עולמיים כמו משבר הקורונה שפקד את העולם כולו. אך מקרים שכאלו דורשים גם טיפול יעיל ומהיר, שכן חוסר התייחסות לבעיות כלכליות עלול להוביל להחמרה. על כן אחת ההמלצות היא לבצע פנייה אל אנשי מקצוע המתמחים במקרים שכאלו, כאשר המרכז הארצי לזכויות החייב יוכל להעניק את התמיכה המלאה עם ליווי פיננסי מותאם לכל בעיה או תיק בהוצאה לפועל.
הסדר חוב מול הבנקים – הדרכים הנפוצות
בכדי להגיע להסדר חוב מול הבנק חשוב לדעת כי קיימות שלושה אופציות די שכיחות, כאשר הראשונה שבהן היא הגעה למשא ומתן. אפשרות שכזו מתקיימת לאחר שהבנק מבין כי אין ביכולת הלקוח להחזיר את החוב, על כן המקרה מועבר אל מחלקה משפטית ומשם התנהלות היא אל מול עורכי הדין. האופציה השנייה היא כמובן ה"תקפית" ובה עורך דין מטעם החייב, יבצע בדיקה בעובר ושב ובמרבית המקרים גם ימצא טעות.
טעויות אלו מובילות לחובת הדיווח של הבנקים על שינויים בחשבון תוך תשעים ושש שעות, על כן מקרה שכזה יחשב כעילה להטעיית הלקוח ואף יחשב לעילה לעוגמת נפש כנגד הבנק. הדרך השלישית היא כמובן על ידי קבלת הפטר לחוב, אשר מתקיים לאחר קבלת סטטוס של "חדלת פרעון" ועלול לכלול כמה נושים.
התנאים להסדרים אלו
התנאים להגעה אל הסדר חוב מול הבנקים נעים בין בחוסר יכולת מוחלטת של החייב להשיב את החוב או חלק ממנו, כאשר התנאי השני מתייחס לרכוש שאיננו ניתן לעיקול או לאי יכולת של הערבים לשלם. תנאים נוספים כמו חוב ישן, חדל פירעון יחשבו גם הם למקרים בהם ניתן להגיע להסדר חוב אל מול הבנקים.
ובכדי להבטיח הליך אפקטיבי ברמה הכי טובה, מומלץ להגיע אל המרכז הארצי לזכויות החייב ולקבל ליווי פיננסי מעולה.
הסדר חובות לבנקים
תקופות של שפל כלכלי עלולות להביא גלים של פיטורים, יציאה מוקדמת לגמלאות ובמישור הפיננסי לא מעט עובדים המתקשים להחזיר הלוואות ואפילו לעמוד במסגרות אשראי שונות. מקרים שכאלו דורשים לא פעם הסדר חובות לבנקים, והם אינם מדלגים על חברות גדולות ובינוניות וכמובן גם לא על משקי בית רבים. עם זאת חשוב להכיר את המקרים השונים, את דרכי ההתנהלות וכמובן למי חשוב לפנות ברגע שמגיעים לכדי מצב שכזה. על כן אחת ההמלצות היא בפנייה אל עורכי דין מתאימים אשר יוכלו להעניק ליווי משפטי מתאים בדיוק כמו זה שנוכל לקבל אצל המרכז הארצי לזכויות החייב, אשר מעניקים ליווי פיננסי מפתיחת תיק בהוצאה לפועל ועד להסדר חובות אל מול הבנקים.
הסדר חובות לבנקים – איך ולמה זה קורה
הסדר חובות לבנקים עלול להתקיים דרך שורה ארוכה של מקרים שונים, כאשר חלקם יכולים להתחיל בנטילת הלוואה אחת יותר מידי ובמקרה אחר דרך תקרת אשראי שלא הצלחנו לעמוד בה. כך או כך מקרים אלו די נפוצים בישראל, אך הינם מתגלמים בשני דרכים די שכיחות. הראשונה היא באי החזר של תשלומים חודשיים כמו הלוואה או משכנתא והשנייה היא אי יכולת לעמוד בהלוואות אחרות.
לשני המקרים הללו קיימים תקופות זמן שונות, כאשר בראשונה ניתן למזער נזקים עד כמה שניתן והיא חישוב מדויק של הלווה האם הוא יוכל לעמוד בהמשך הלוואה ואם לא לגשת לבנק ולבקש הסדר תשלומים. ואילו המקרה השני הוא אי יכולת להחזיר הלוואה למשך מספר חודשים, כאשר בהחזר משכנתא ה"דד ליין" עומד עד לחצי שנה.
הסדר חוב בבנק
כאשר מדובר בהסדר חובות לבנקים חשוב לדעת כי גם האינטרס של בנק הוא שהלווה יוכל להחזיר את הכסף, לכן הגעה אל הסדר יכולה להיות מטיבה גם לבעל החשבון שככל הנראה חשבונו עוקל וגם לבנק. הסדר שכזה יגיע ככל הנראה דרך המחלקה המשפטית של הסניף, ובעזרת הסדר נכון ניתן יהיה לקבל פריסה משמעותית של החוב או הקטנה שלו.
ובכדי לקבל את שאר הפרטים מומלץ לפנות אל המרכז הארצי לזכויות החייב.
הסדר חובות מול הבנקים לחברות
צבירת חובות מול הבנק היא נושא מטריד שכל עוד לא מסדירים אותו הוא רק ילך ויחמיר. הדבר נכון הן לאנשים פרטיים, הן לעסקים והן לחברות. לעיתים נדמה שחברה היא גוף גדול וחזק ולכן לא נקלע לקשיים ולמצב של חובות גדולים כמו "האזרח הקטן". הדבר כמובן אינו נכון. גם חברות יכולות לצבור חובות. הרבה מיכולתה של חברה לפעול ולצמוח קשורה לאשראי שיש לה מן הבנק, כלומר הלוואות שלקחה. לעיתים חברות לוקחות הלוואות הגבוהות מכפי יכולתן להחזיר בשל צפי שגוי לגבי תפוקה ורווחים. במצב כזה חשוב לחתור אל הסדר חובות מול הבנקים לחברות שנותן לחברה הזדמנות להחזיר את החוב מבלי לקרוס.
איך נעשה הסדר חובות מול הבנקים לחברות?
הסדר חובות מול הבנקים לחברות נעשה באופן הדומה לזה בו נעשה הסדר לאנשים פרטיים. אמנם מבחינה משפטית חברה היא ישות משפטית בפני עצמה ויש לכך משמעות מבחינת הגורם הנתבע או שאליו מופנה החוב שהוא החברה עצמה ולא בעליה, אך גם כאן יתנהל מו"מ מול הבנק במטרה להפוך את החוב מכזה שלא ניתן לעמוד בו לחוב שניתן לשלם. הדרך לכך יכולה להיות שונה בין מקרה למקרה לכן חשוב לבצע בחברה בדיקות מקיפות לגבי מצבכם ויכולותיכם. ההסדר יכול להגיע באמצעות פריסת החוב לתשלומים בגובה החזר שתעמדו בו או ויתור על חלק מהחוב במטרה שיוחזר מהר יותר. אם יש כספים עתידיים שאתם אמורים לקבל מלקוחות או גורם אחר חשוב לציין זאת. יתכן שהבנק יסכים לתת לכם גרייס ויאפשר לכם להחזיר בתאריך שתקבעו חלק מהסכום.
לנהל את המו"מ בעזרת עורך דין מומחה מתאם המרכז הארצי לזכויות החייב בתחום
מו"מ מול הבנק צריך להתנהל לאחר קבלת הנחיות ברורות מעו"ד או אפילו בייצוג עורך הדין. כאשר מדובר על הסדר חובות מול הבנקים לחברות, לרוב החברות ישנה מחלקה משפטית או עורך דין קבוע של החברה. חשוב מלכתחילה לבחור בתור עורך דין החברה עו"ד אשר יש לו ניסיון רב בניהול מו"מ ובנוסף מבין בניהול משברים כלכלי ועסקי יחדיו מול הבנקים לצורך הסדרת חובות ויוכל להגיע עם הבנק להסדר הטוב ביותר עבור החברה.
במרכז הארצי לזכויות החייב קיימת מחלקה המתמחה בניהול משברים כלכלי עסקי ומו כן גם פרטיים אשר מלווה ומסייעת לצאת מן המצב אליו נקלעו ולהסדיר את חובם . מוזמנים ליצור קשר.
יש לך חובות? רוצה לדעת איך להתמודד?
מלא את הטופס עכשיו ונחזור אלייך במהרה עם פרטים נוספים!
עוד בנושא
איך מגיעים להסדר ופריסת חובות בבנק?
קרא עוד
גם לחייב מגיעים זכויות
קרא עוד
הכרה כהתחייבות לתשלום
קרא עוד
מידע נוסף בנושא
עורך דין להסדר חובות
מצב של חובות אשר הולכים ותופחים עד כדי איבוד שליטה הוא מצב מלחיץ אשר לצערנו כל אחד מאיתנו עלול למצוא בו את עצמו, במיוחד לאור יוקר המחיה שרק הולך וגדל ונסיבות לא צפויות כמו מלחמה או הקורונה. ככל שחובות הלכים וגדלים המצב מסתבך גם בשל פניה לגורמים רבים יותר לצורך השגת כסף. לכן, פניה אל עורך דין להסדר חובות מוקדם ככל האפשר תעזור לכם לעשות סדר ולבנות תוכנית להסדרת החובות במקום לחפש פתרונות לטווח הקצר שבסופו של דבר רק מעמיקים עוד את הבור.
באילו דרכים יסייע לכם עורך דין להסדר חובות?
עורך דין להסדר חובות יבחן את המקרה שלכם וילמד את כל הנתונים: מהו גודל החוב, לכמה גורמים אתם חייבים כספים, האם יש מועד מסוים בו אתם אמורים לקבל סכום כסף משמעותי (למשל בעקבות שחרור קרן השתלמות). לפי כל הנתונים הוא יבנה עבורכם תוכנית כיצד להסדיר את החובות. יתכן שהדרך הטובה עבורכם היא ניהול מו"מ באופן ישיר מול כל נושה. אפשרות זו יכולה לחסוך זמן מיותר של התנהלות הדברים בבית המשפט או בהוצאה לפועל. כמובן שהדבר תלוי בגורם לו אתם חייבים כסף ובאפשרות לנהל מולו מו"מ. אם ישנם נושים רבים יתכן שעדיף לפנות להליך בהוצל"פ של איחוד תיקים כך שההתנהלות תהיה מול ההוצאה לפועל בלבד. בחובות גדולים מעל סכום של כ 54000 יתכן שתוכלו להיכנס להליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
מהן האפשרויות בהגעה להסדר חובות?
כדי להגיע להסדר חובות שתעמדו בו יצטרך הנושה לגלות נכונות לבוא לקראתכם. האופן בו ינהל עורך דין או המשפטן מתאם המרכז הארצי לזכויות החייב להסדר חובות את המו"מ יקבע משמעותית האם תצאו בסופו של דבר עם הסדר ובאילו תנאים. ניתן להגיע להסדר באמצעות אחת האפשרויות או שילוב ביניהן: באמצעות מחיקת חלק מהחוב כך שתוכלו לעמוד בהחזרתו, פריסה של החוב לתשלומים כך שההחזר החודשי יהיה אפשרי מבחינתכם וגם הגעה להסכמה על תשלום עתידי של חלק מהסכום בתאריך מסוים בו אתם אמורים לקבל סכום כסף משמעותי (כאמור אם משתחררת קרן השתלמות למשל). משחק בין האפשרויות השונות ושילובן יחד יביא להסדר הטוב ביותר. המרכז הארצי לזכויות החייב מלווה חייבים ובכלל אנשים שנקלעו למצב כלכלי לא טוב ומסייע להם לצאת מהמצב ולפתוח דף חדש באמצעות הגעה להסדר חוב מול הנושים ובכלל ייעוץ להתנהלות פיננסית טובה יותר. מוזמנים ליצור קשר.