התמודדות עם חדלות פירעון / פשיטת רגל
חדלות פירעון ושיקום כלכלי- לא עוד פשיטת רגל ! ! !
אם אתם חייבים כספים לאחרים או אם אחרים חייבים לכם, כדאי שתכירו את "הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי".
החוק מאפשר לחייבים ולנושים לפתוח בהליכים, במהלכם יוחזרו חלק מהחובות, ובסיומם החייב יוכל לקבל פטור מהחובות האחרים ולפתוח "דף חדש" בחייו הכלכליים.
בספטמבר 2019 נכנסה לתוקף רפורמה חדשה שמטרתה לייעל ולקצר את ההליכים, לתחום אותם בזמן ולאזן בין האינטרסים של החייב ושל הנושה.
לפי החוק החדש, ניהול ההליכים נקבע לפי סכום החובות וקיימת הבחנה בין חובות גבוהים מ- 154,000.00 ₪ (נכון לשנת 2022) וחובות בסכום נמוך מזה .
שימו לב: באופן זמני ועד ליום 17.09.2022, אנשים עם חובות יכולים לבקש לעכב את ההליכים המשפטיים נגדם לתקופה קצרה גם אם טרם נפתחו הליכי חדלות פירעון (פשיטת רגל) וזאת כדי להגיע להסדר חוב עם הנושים שלהם.
גם כשנראה שאין תקווה – תמיד יש מה לעשות
קושי כלכלי הוא נושא קשה ומורכב שלצערנו מלווה את מציאות החיים בישראל, לא מעט אנשים מוצאים עצמם עם חובות גדולים הכנסות נמוכות וצורך לפרנס את משפחתם.
חובות כבדים עלולים להוביל את החייב לעמוד בפני הליכים שנפתחו בידי נושיו / הליכי הוצאה לפועל, חדלות פרעון (מה שבעבר קראנו לו, "פשיטת רגל"). חדלות פרעון היא הליך שהחייב יכול ליזום גם בעצמו, בתקווה שיסתיים בקבלת פטור מתשלום החוב או חלקו. במרכז הארצי לזכויות החייב את הדרכים לסיים את חובותיכם בדרך שלא תפגע בזכויות הנושים והחייבים גם יחד ולצאת לדרך כלכלית נכונה הנקייה מחובות !